PowerPay er et fullautomatisert betalingssystem

Haraldshaugen – er og blir historisk

«Ut mot havet» synger Rune Rudberg. Den sangen kunne vært skrevet for Haraldshaugen Camping. Fint og vakkert, med riksmonumentet «Haraldshaugen» som nærmeste nabo ligger den der, grønn og fin, med utsikt mot Atlanterhavet. Historien sier at det var her Harald Hårfagre ble begravet for over 1000 år siden. For oss, så er dette en historisk plass på den måten at de var blant de første som tok i bruk PowerPay. Allerede det første året har dette medført reduksjon i energi forbruket på 30% per bobil.

Campingplassen drives av Adrian Thomson (Styreformann) og John Arne Waage (Daglig leder)

Det er mye «drop in» gjester, så av den grunn er det mye inn og utsjekkinger. Med økende strømpriser i 2022, så fant de ut at de måtte skille ut strøm fra døgnavgiften og ta separat betaling for denne. «Det var varierende energiforbruk på brukerne og med økende strømpriser var det på høy tid med et rettferdig betalingssystem.» uttaler Adrian Thomson

Brukerne styrer PowerPay med en app på telefonen eller med en web applikasjon. For de som er vant med slike systemer, så likner dette mye på parkerings-apper som eksempelvis EasyPark. Vi var veldig spente på hvordan dette ble tatt imot av brukerne. Det har gått over all forventning. «Det er selvfølgelig noen som ikke liker betalingsapper, så de må vi jobbe litt ekstra med, men stort sett har det gått veldig bra.» uttaler daglig leder i IOT Solutions, Børre Tharaldsen.

A blue and black machine

Description automatically generated with medium confidenceOmbygning av stolper

Haraldshaugen camping har 18 stolper, hvor det er fra 2-6 uttak, totalt 76 uttak. De er i hovedsak levert av CamperClean. I november 2022 bestemte de seg for å prøve PowerPay og bygde om 3 stolper med 6 uttak på hver. Systemet ble testet i løpet av vinteren. En del av denne perioden gikk hele anlegget ubetjent mens Daglig Leder og Styreleder var i Syden. Resultat var bra og de bestemt seg for ytterlig oppgradering av til sammen 58 nye uttak allerede i februar 2023. Nå er alle koplet til PowerPay. De kom så tidlig i gang at de fikk med det meste av sesongen 2023. I hele perioden har begge parter fulgt opp driften og PowerPay har forsøkt å legge inn forbedringer i systemet etter hvert som nye krav ble avdekket gjennom praktisk bruk. Vi er veldig takknemlige for den profesjonelle tilbakemeldingen vi har fått fra Haraldshaugen.

Strømpriser som motivator for lavere energiforbruk

Det er en svært fleksibel prismodell i PowerPay. Haraldshaugen ligger på enden av strømnettet og har egentlig ikke den kapasiteten de ønsker.  Med effektbasert timepris, så dempes energi forbruket, noe vi ser klart av årets forbruk. Den sekundære effekten av dette er at de utsetter installasjon av nytt strøm inntak.

Maks Effektforbruk de tre siste år ser

PowerPay logg inn


eller last ned appen


This will close in 20 seconds

style="background-color:#1789E1"


This will close in 20 seconds